Нові тенденції та технології будівництсва - ТУ Експерт

Укр
КОНТАКТИ:
ПОТРІБНА ДОПОМОГА?
Задати питання Калькулятор
ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ:

  • Ліцензія на будівництво
  • Акт готовності об'єкта до експлуатації
  • Договір на постачання електроенергії

Будівельні тенденції 2019: функціональність, багатозадачність і екологія

Останнє оновлення: 02.01.2019

Будівельні тенденції 20192018 рік добігає кінця, і за традицією провідні експерти роблять свої прогнози щодо актуальних трендів в будівництві та архітектурі в наступаючому році. Останні кілька років центральне місце при проектуванні будинків і споруд займає функціональність, багатозадачність і екологія. Судячи з усього 2019 рік не стане винятком.

Еко, еко і ще раз еко

Мабуть, найголовнішим трендом в наступному році стане турбота про навколишнє середовище. Будівництво вертикальних садів і ферм, зелених оазисів на дахах і терасах бетонних джунглів, озеленення всередині і зовні, використання екологічних матеріалів в архітектурі і дизайні стане повсюдним явищем.

Технології вирішують все

Building Information Modeling (BIM) або ж інформаційне моделювання об'єктів нерухомості стає обов'язковою технологією при будівництві та експлуатації будівель. Даний підхід застосовується по всьому світу і в 2019 року Мінрегіонбуд планує зробити використання BIM обов'язковим в Україні при проектуванні об'єктів і в ході будівельних заходів.

Енергоефективність об'єктів також виходить на новий рівень. Тут важливим елементом є створення централізованого та автоматичного управління, за допомогою розміщення датчиків і сенсорів, завдяки яким можна регулювати освітлення, температуру, вологість індивідуально в кожному приміщенні в залежності від зовнішніх умов і кількості людей, що знаходяться в будівлі.

Роботи і дрони

Компанія ТУ Експерт вже писала про японського робота будівельника, швидше за все за такими проектами майбутнє, але вже зараз великі забудовники використовують більш прості роботизовані засоби для прискорення і спрощення процесів будівництва. Для тих же цілей використовуються і дрони, завдяки їм здійснення контролю і моніторингу будівельної діяльності стає швидше і простіше.

"Розумні" будівельні матеріали

Найбільш перспективною розробкою в даній галузі є самовідновлюваний бетон. За властивостями матеріал нічим не відрізняється від традиційного бетону, однак має у своїй структурі "сплячі" мікроорганізми, які активізуються при контакті з водою в місцях утворення щілин, відколів і самостійно "лікує" елементи конструкції.

Рінаше ТУ Експерт писав про плани реконстукції старих будинків в Україні