Типи приватних будинків і тендеції їх будівництва - ТУ Експерт

Укр
КОНТАКТИ:
ПОТРІБНА ДОПОМОГА?
Задати питання Калькулятор
ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ:

  • Ліцензія на будівництво
  • Акт готовності об'єкта до експлуатації
  • Договір на постачання електроенергії

Приватні будинки: модні тренди

Останнє оновлення: 14.05.2018

приватні будинкиМода на будинки мінлива, але її вплив значний. У цій статті ми зробили добірку найактуальніших трендів у сучасному домобудівництві.

Таун-хаус

Це чудова можливість отримати приватний будинок з садом, який за вартістю можна порівняти з квартирою у столиці. Середня площа таун-хаусу – 120 кв. м. Це будинок, де є 3 спальні й досить велика кухня-вітальня. Діапазон площ сучасних таун-хаусів – 60–350 кв. м.

Німецький будинок

Він так і називається, оскільки побудований за німецьким проектом, може мати площу в діапазоні 80–180 кв. м. Важливим елементом тут є наявність мансарди. Вона дуже практична і дає змогу  збільшити площу за невеликих фінансових витрат. Інші особливості будинків за німецькими  проектами: сучасний стиль, світлі тони, розсувні двері для виходу на терасу. Це акуратні, практичні й привабливі зовні будинки.

Класична архітектура

Останнім часом в моду знову повернулися такі стилі, як класицизм, бароко, рококо. Будинки в цих стилях – досить дороге задоволення, але виглядають вони насправді чудово. Тут важливо врахувати дрібні деталі, щоб простір був виконаний за всіма канонами вибраного стилю.

Цегляний будинок в англійському стилі

На відміну від дорогої класики, цегляні будинки в англійському стилі доступніші, але виглядають не менш ефектно. Вони витончені, акуратні та привабливі.

Будинок з дерева

Котеджі з натурального дерева сьогодні на піку популярності. Це не дивно, адже деревина –  порівняно доступний і екологічно чистий, дуже «теплий» матеріал, який створює у будинку атмосферу затишку та спокою.

Будинок з панорамними вікнами

Раніше вважалося, що панорамні вікна – це не найкращий варіант у плані енергозбереження, однак за останні роки ситуація змінилася. Сучасні компанії готові запропонувати 2- і 3-камерні склопакети, які добре зберігають тепло в приміщенні та дають змогу цілий рік милуватися чудовими видами.

Енергоефективний будинок

Цей тренд прийшов до нас із Європи, і він стає все доступнішим за ціною. Будинок з енергоефективними технологіями економить природні ресурси і дає змогу зменшувати витрати на комунальні послуги (тепло, світло, воду).

Будинок з односхилим і плоским дахом

Сучасні будівельні тенденції все більше тяжіють до мінімалізму, тому будинки з односхилим чи плоским дахом можна побачити все частіше.

Будинки з відкритим плануванням

Сьогодні відкрите планування кухні і вітальні часто використовують в класичних котеджах, будинках з дерева та інших типах житла. Це чудовий варіант для заміського будинку. Завдяки такому плануванню проведення часу в сімейному колі стає ще більш комфортним.

Раніше ТУ Експерт писав про те, хто відповідає за якісне електропостачання Києва та як безкоштовно отримати землю від держави.