Компанія ARUP представила своє бачення хмарочоса під оригінальною назвою "Він живий!" - ТУ Експерт

Укр
КОНТАКТИ:
ПОТРІБНА ДОПОМОГА?
Задати питання Калькулятор
ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ:

  • Ліцензія на будівництво
  • Акт готовності об'єкта до експлуатації
  • Договір на постачання електроенергії

Через 30 років у світі будуватимуть "живі" будинки

Останнє оновлення: 16.03.2020

живі будинкиСтрімке зростання населення Землі і не менш стрімке збільшення міського населення змушує архітекторів шукати нові підходи в будівництві і організації інфраструктури. Основними проблемами сучасних мегаполісів стають зростання енерговитрат, збільшення навантаження на транспорт і дороги, а також забруднення навколишнього середовища. За прогнозами ООН, незабаром міста зіткнуться і з проблемою дефіциту ресурсів в тому числі води і продуктів харчування.

Оцінивши масштаби проблем в містах майбутнього міжнародна компанія ARUP представила широкій публіці своє бачення футуристичного хмарочоса під оригінальною назвою "It`s Alive!", В перекладі з англійської - "Він живий!" Проект планують реалізувати до 2050 року і за задумом архітекторів він буде повністю автономним і зможе забезпечити своїх жителів всім необхідним.

Головною фішкою "живого" хмарочоса стане його здатність себе перебудовувати. Несуча конструкція - стрижень будівлі і горизонтальні рівні будуть міцним кістяком, а стіни з екологічних матеріалів будуть розраховані на 20-30 років служби, після чого робот, який є також частиною будівлі зможе їх відновити або зовсім перебудувати.

Природно, будівля оснащена новітніми технологіями, сонячними панелями і вітровими станціями для виробництва електроенергії, на даху розташується система збору дощової води для технічного використання, вікна з рекуперацією тепла і навіть центр переробки відходів. Спеціальна мембрана, яка перебуває приблизно по центру будівлі, буде затримувати вуглекислий газ, що виробляється будівлею і перетворювати його в кисень.

Кілька рівнів будуть віддані під міські ферми, тому м'ясом, молоком, овочами та фруктами жителі будуть забезпечені. Крім того, в хмарочосі розташуються фітнес центр, шопінг молл, суспільний простір, парк, освітній центр - все, що потрібно для повноцінного життя.

До слова сказати, можливості і технології дозволяють реалізувати проект вже зараз, проте на думку авторів проекту, людство ще не готове переміщатися вертикально і жити з можливістю не виходити з будинку.

Раніше ТУ Експерт писав про поетапний контроль будівництва в Україні