Київводоканал підготував зміни до Закону України - ТУ Експерт

Укр
КОНТАКТИ:
ПОТРІБНА ДОПОМОГА?
Задати питання Калькулятор
ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ:

  • Ліцензія на будівництво
  • Акт готовності об'єкта до експлуатації
  • Договір на постачання електроенергії

Київводоканал долучився до розробки законопроекту «Про регулювання містобудівної діяльності»

Останнє оновлення: 03.07.2017

зміни в закон про містобудування 2017 від КиївводоканалуКиївводоканал підготував і надав пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» в Мінрегіонбуд, Комітет ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

26 травня, на конференції «Розвиток територій. Нагальні проблеми містобудівної документації», з доповіддю виступив генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький. Він озвучив основні наявні проблеми в регулюванні містобудівної діяльності, з якими постійно стикаються як споживачі, так і водоканали.

Наприклад, недостатній контроль процедури видачі дозвільних документів дає змогу недобросовісним забудовникам здавати в експлуатацію житлові об'єкти без дотримання технічних умов та без розробки проектної документації зовнішніх мереж водопостачання і водовідведення. Крім того, зведення об'єктів на мережах в обхід установлених правил несе загрозу безпеці, здоров'ю і навіть життю людей. Ігнорування законів і норм будівництва призвело до збільшення кількості проблемних і незаконних забудов як у столиці, так і в інших містах нашої країни.

Вихід із ситуації, що склалася, Дмитро Новицький бачить у посиленні нагляду за дотриманням забудовниками вимог чинного законодавства з боку Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в м Києві.

Ще однією важливою проблемою директор Київводоканалу вважає відсутність затвердженого генплану міста. Без нього неможливо планувати розвиток інженерної інфраструктури або приєднувати нові об'єкти, що негативно позначається на якості забезпечення водою як новобудов, так і вже існуючих будинків.

На думку Дмитра Новицького, життєво важливо забезпечити правильний і збалансований розвиток населених пунктів України, щоб не залишати техногенні, екологічні та соціальні проблеми наступним поколінням.