Про що домовилися забудовники і влади Києва - ТУ Експерт

Укр
КОНТАКТИ:
ПОТРІБНА ДОПОМОГА?
Задати питання Калькулятор
ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ:

  • Ліцензія на будівництво
  • Акт готовності об'єкта до експлуатації
  • Договір на постачання електроенергії

Меморандум між мерією Києва і забудовниками: про що домовились сторони?

Останнє оновлення: 17.10.2016

меморандум між забудовниками і КМДАМасові сутички між забудовниками та їхніми опонентами, в ролі яких часто виступають місцеві жителі або представники громадських організацій, а іноді – й озброєні формування, в Києві стали звичним явищем.  У новинах регулярно з’являється інформація про нові сутички між прибічниками та противниками того чи іншого будівництва в столиці.

Не секрет, що нерідко словесна сварка поступово переростає у бійку, а іноді й у «бої без правил». У результаті подібних зіткнень страждають люди, наносяться матеріальні збитки.  Щоб досягти порозуміння між сторонами, зменшити кількість конфліктів і постраждалих, влада столиці запропонувала забудовникам сісти за стіл перемовин і знайти спільне рішення, яке допоможе перевести діалог між сторонами в цивілізоване русло.

У переговорному процесі взяли участь представники міської влади, керівники найбільших будівельних компаній, а також керівники Національної та столичної патрульної поліції.  За результатами переговорів 14 вересня 2016 року було підписано угоду, що підтверджує намір  про співпрацю з метою забезпечення законності і взаєморозуміння з громадськістю при здійсненні будівельної діяльності в столиці.

Про що домовились?

  1. Не менше ніж за 3 місяці (60 днів) до початку будівельних робіт забудовники повинні  провести інформаційну роботу з мешканцями прилеглої території.

За 10 днів до старту будівництва на будмайданчику має бути встановлений інформаційний щит з детальною проектною інформацією про проект. На стенді мають бути представлені дозвільні документи – на користування земельною ділянкою і проведення узгоджених робіт.

За умовами Меморандуму, забудовники також повинні відмовитися від послуг приватних охоронних компаній та/або послуг окремих осіб.

  1. Силова охорона будівельних об’єктів (маються на увазі законні будівництва) і правопорядок на них мають забезпечуватися силами поліції. Керівництво силових відомств оголосило про запуск «гарячої лінії», на яку громадяни можуть повідомити про проведення незаконних будівельних робіт і звернутися з інших питань щодо поточного будівництва.
  2. Мерія Києва, в свою чергу, обіцяє забезпечити публічний доступ до містобудівного кадастру та інформації про всі діючі будмайданчики, зокрема відомості про документи, що підтверджують їх законність. На онлайн-ресурсах КМДА можна буде знайти інформацію про виділення земельних ділянок і договори оренди.  Тут також можна вивчити умови договорів, зокрема дізнатися про обмеження для забудовників.

Свої підписи під угодою, крім мера Києва, начальника київського ГУ Національної поліції А. Крищенка та начальника столичного Управління патрульної поліції Ю. Зозулі, поставили директори 10 провідних столичних будівельних організацій.