КМУ затвердив порядок перерахунку вартості в разі надання послуг неналежної якості - ТУ Експерт

Укр
КОНТАКТИ:
ПОТРІБНА ДОПОМОГА?
Задати питання Калькулятор
ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ:

  • Ліцензія на будівництво
  • Акт готовності об'єкта до експлуатації
  • Договір на постачання електроенергії

Затверджено новий порядок відшкодування коштів за неякісний ремонт систем будівлі

Останнє оновлення: 15.07.2019

відшкодування за неякісний ремонтНа одному з останніх засідань, Кабінет Міністрів України затвердив порядок здійснення перерахунку вартості послуг з утримання будинку та прибудинкової території в разі невиконання компанією, що управляє своїх зобов'язань або надання послуг неналежної якості.

Зокрема документ визначає умови і терміни відшкодування коштів за неякісно надані послуги з утримання прибудинкової території та обслуговування інженерних систем будівлі і поточного ремонту. Також детально описуються вимоги до фіксації і підтвердження невиконання управителем своїх зобов'язань, на підставі яких і будуть вчинятися дії по зменшенню суми в щомісячних платіжках.

Окрему увагу в порядку приділено новим правилам перерахунку нарахування плати за неробочі ліфти, погане технічне обслуговування і ремонт. Чітко прописані умови при яких, керуюча компанія може відмовити у перерахунку плати за неналежне обслуговування ввіреного об'єкту.

Крім того, Кабінет Міністрів України зобов'язав компанії, що управляють належним чином інформувати споживачів про дії щодо зменшення плати за неякісний ремонт, обслуговування будівлі і утримання прибудинкової території.

За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства Геннадія Зубка, такі заходи дозволять встановити прозорі відносини між мешканцями та управляючою компанією, де споживач буде платити тільки за ті послуги, які отримав в повному обсязі і відповідної якості. Крім того, порядок повинен в рази скоротити кількість непорозумінь і конфліктних ситуацій між клієнтами і постачальниками послуг і налагодити продуктивні взаємодвідносини

Раніше ТУ Експерт писав про єдиний реєстр забудовників