Сонячна черепиця - нові панелі для дахів від Ілона Маска | ТУ Експерт

Укр
КОНТАКТИ:
ПОТРІБНА ДОПОМОГА?
Задати питання Калькулятор
ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ:

  • Ліцензія на будівництво
  • Акт готовності об'єкта до експлуатації
  • Договір на постачання електроенергії

Нові приголомшливі сонячні дахи від Tesla вже готові

Останнє оновлення: 24.04.2017

сонячні батареї на дах від ТеслаЗасновник і генеральний директор Tesla Ілон Маск не перебільшував, заявляючи, що нові черепичні покрівлі Tesla на сонячних батареях виглядатимуть значно краще, ніж ті, до яких ми вже звикли. Нове черепичне покриття, яке потужно акумулює сонячну енергію, виглядає справді неймовірно! Це зовсім не ті трохи дивні панелі, які сьогодні встановлюють на дахах.

Звісно, усіх цікавить ціна. Вартість нового даху Tesla буде конкурентоспроможною або нижчою, ніж традиційний «панельний» дах разом із вартістю електроенергії з мережі, – пообіцяв Маск. Tesla поки що не називає точних цін, оскільки вони залежатимуть від низки факторів, включаючи специфіку установки сонячного даху на кожному конкретному будинку.

Сонячні дахи планують встановлювати до літа наступного року. Tesla розраховує почати з одного чи двох варіантів черепиці з чотирьох представлених, поступово розширюючи вибір. Оскільки черепиця виготовлена із кварцового скла, вона служитиме значно довше (у 2–3 рази), ніж асфальтова черепиця. Хоча пізніше Маск зазначив, що «сонячна черепиця має служити довше, ніж сам будинок».

Переваги і перспективи нового даху

Стандартні покрівельні матеріали не забезпечують власнику жодної матеріальної вигоди, окрім підвищення вартості будинку. Натомість, продукт Tesla робить це, генеруючи достатню кількість енергії, щоб повністю забезпечити потреби домашнього господарства. Нові блоки батарей PowerWall 2.0 призначені для зберігання енергії, тому домовласники завжди матимуть запас енергії у разі зростання потреби в ній.


Тим часом в Ірані створюють дахи для збору прісної води.


Нова покрівля на сонячних батареях пропонується в чотирьох різних стилях, які були представлені Tesla на презентації продукту. Це текстурована скляна черепиця, шиферна скляна черепиця, скляна черепиця в тосканському стилі та глянцева скляна черепиця. Всі вони допомагають досягти різного естетичного ефекту, однак досить близько наслідують сучасний стиль покрівельних матеріалів. Водночас, всі варіанти нової покрівлі виглядають прозорими у світлі сонячних променів та матовими, якщо дивитись на них під кутом.

За словами Ілона Маска, поки що сонячна черепиця забезпечує 98% енергії, яку зазвичай отримують від традиційних сонячних панелей. Два відсотки втрачається. Але Tesla разом із компанією 3М працює над удосконаленням покриття, яке потенційно може забезпечувати значно більшу енергоефективність за рахунок здатності певний час утримувати світло всередині, що можна використати для зменшення енерговитрат у цілому.

Раніше ТУ Експерт писав про будівництво будинку за допомогою робота.